Oh wat een jaar! Met Fabryk Design op naar 2022!

door dec 29, 2021FBRK.0 Reacties

Oh wat een jaar!

Wat een jaar, wat een jaar…. Zowel op zakelijk als in ons privéleven hebben we niet stil gezeten, een verhuizing van Makkinga naar het mooie Bakkeveen betekende veel voor ons. Een nieuw leven opbouwen in mijn ouderlijk huis leek makkelijker gezegd dan gedaan, je laat toch 15 jaar Makkinga achter je en voor Sytze zelfs zijn hele leven! De kinderen moesten hun draai opnieuw vinden en voor Brent betekende het ook een nieuwe school, nieuwe klasgenootjes en nieuwe vriendjes maken. Tussen lockdowns en de avondklok door verhuisden we naar de boerderij waar we hopelijk nog heel lang met veel plezier mogen wonen. Er moet nog het nodige gebeuren, maar hierdoor laten we ons niet afschrikken.

Klussen en verbouwen past ons als een jas (nou ja, eigenlijk Sytze het meest). Ik heb me het afgelopen jaar gestort op de moestuin en een start gemaakt met het aanleggen van de tuin. Onze dochter Elise heeft haar meisjesdroom kunnen verwezenlijken, haar paarden staan bij huis en hier is ze iedere dag mee bezig. Paardrijden, verzorgen en ook de stallen uit mesten hoort erbij. Brent, onze zoon, heeft inmiddels een koppeltje schapen en helpt mee waar hij kan: grasmaaien, voeren en helpen met de verbouwing. Het is zo fijn om “buiten” te kunnen wonen, binnen 500 meter staan we in de bossen van Bakkeveen. We beseffen ons heel goed dat het een voorrecht is om zo te kunnen wonen en leven.

Ook corona speelt een rol

Nog steeds speelt corona een grote rol in ons bestaan, wij als gezin zijn tot nu toe gespaard gebleven en nog steeds corona vrij, maar collega’s en familie van hebben al enkele quarantaines achter de rug. Dit betekend continue aanpassen en schuiven met agenda’s, deadlines en afspraken. Het klinkt gek, maar je begint er na twee jaar corona in ons land zelfs een beetje aan te wennen.

Wij gaan lekker door!

Fabryk Design en FBRK. Werkt gaan lekker door. We hebben nieuwe collega’s gekregen bij FBRK. Werkt en ook voor het komende jaar staan er een aantal mooie samenwerkingen op de planning. Helaas drukt corona nog steeds een stempel op onze werkzaamheden, deelnemers die niet kunnen komen raken ons nog het meest. Begin dit jaar vlogen de houtprijzen door het dak en was het moeilijk om aan hout te komen.

Ook de workshops waren het afgelopen jaar lastig, het is niet zoals we gewend zijn! Gezellige groepen dames (en soms een enkele heer) uit het hele land een leuke avond bezorgen is niet meer zoals het was. Ondanks dat hebben we toch nog een paar mooie workshops kunnen verzorgen met Liefs van Emma (touwlamp knopen) en Doetie (armbreien XXL).

5 jaar Fabryk Design

In juli hebben we het vijfjarig bestaan van Fabryk Design groots gevierd met een tuinfeest! Het was prachtig mooi weer en met elkaar hebben we een heerlijke avond gehad. Mooie woorden, cadeaus en het samenzijn was geweldig! Het maakt ons trots dat we in 5 jaar tijd van een eenmanszaak naar een volwaardig bedrijf zijn gegroeid met een divers aanbod.

In de zomervakantie hebben we naast vakantievieren ook de showroom onder handen genomen. We kunnen nu gasten ontvangen en ons assortiment laten zien. Ook het atelier blijkt alweer te klein te zijn en gaan we binnenkort uitbreiden.

Kerst was een groot succes

Het najaar staat vanaf oktober in het teken van kerst! Honderden kerstbestellingen gingen het hele land door. Soms bleken producten zo’n succes dat we er niet tegen konden werken en zelfs nee moesten verkopen. Het leuke is dat een aantal van deze producten zijn ontworpen door onze stagiaires, hoe tof is het dat je een product mag ontwerpen die vervolgens een doorslaand succes blijkt te zijn!

Voor een tiental bedrijven hebben we kerstpakketten mogen verzorgen, helemaal op maat gemaakt. Gepersonaliseerde tapasplanken, kerstballen en ga zo maar door. Alles is en wordt lokaal en duurzaam geproduceerd en dat maakt het leuk om te maken en om te krijgen.

En nu zitten we alweer in de laatste week van het jaar, het is onvoorstelbaar hoe snel de tijd vliegt. Met hoogte- en dieptepunten, want op persoonlijk vlak was het soms best pittig. Mijn rug en lijf werkt niet altijd zoals ik het graag zou willen en met periodes is het zo pijnlijk dat werken bijna niet gaat. Inmiddels zijn we meerdere onderzoeken verder en sta ik aan het begin van een revalidatieperiode waar ik enigszins tegenop zie, maar ook naar uit kijk om langzaam maar zeker mijn oude leven weer terug te krijgen en er volop tegenaan te gaan!

Op naar een nieuw jaar

Ik ben zo trots en dankbaar dat we een geweldig team van collega’s om ons heen hebben staan, collega’s waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Samen maken we mooie stappen en worden we steeds professioneler in ons aanbod. We werken continue aan het optimaliseren van onze producten om deze een echte Fabryk stempel te geven!

Iets wat we in het komende jaar zeker nog meer gaan doen, want we hebben grootse, mooie en bijzondere plannen voor 2022!