De aftrap! Fabryk

Zo op de een na laatste dag van het jaar zijn wij nog druk bezig op kantoor, niet met het afsluiten van het jaar, maar juist met de opstart! Want over twee dagen gaat onze nieuwe website live, de champagneflessen mogen ontkurkt worden, want jonge jonge het was me wel een bevalling. De geboorte van Fabryk Design B2B is een feit!

Hoe het allemaal begon….

In het jaar 2016 besloot ik dat het mijn tijd was, een eigen bedrijf in wand en woondecoraties. Een lang gekoesterde droom kwam uit. Waar het allemaal begon met een kantoortje aan huis en de garage als voorraadruimte zitten we nu alweer twee jaar gevestigd in een oude melkfabriek in Donkerbroek.

 

 

Insta-interieur

De haring, de schotse hooglander en natuurlijk de bull. In menig interieur prijken ze aan de wand. Ons huidige aanbond bestaat ondertussen uit veel meer dan alleen wanddecoraties. Ook woonaccessoires, stationary, tuin en sierkussens en een kidscollectie behoren tot het assortiment.

Met zoveel mooie producten kwamen ook de afgelopen twee jaar diverse winkeliers op ons pad. Of er een mogelijkheid was om onze producten in te kopen voor een verbreding van hun assortiment. In de eerste twee jaar van ons bestaan waren we hier nog niet op ingericht, simpelweg een tekort aan ruimte was hier debet aan. Nu we naast het huidige magazijn en werkplaats ook een tweede en zelfs derde ruimte hebben bemachtigd is er ruimte voor groei!

 

 

Groeien in corona-tijd

Het afgelopen jaar het is best pittig geweest, je bent een jong bedrijf en dan slaat corona toe. Vooral de eerste maanden van het corona tijdperk waren best spannend. Het virus is nog onbekend en je weet ook niet wat de consument gaat doen. Dat het virus ons allemaal treft, dat spreekt voor zich. Met het sluiten van de horeca in Nederland, maar ook alle niet noodzakelijke winkels in Belgie/ Frankrijk zagen wij onze b2b omzet kelderen, terwijl de particuliere verkopen juist ontzettend hard aantrokken.  In het derde en vierde kwartaal zagen wij ook dat de winkels weer voorzichtig gingen investeren in een mooie kerstcollectie, en dat geeft vertrouwen voor de toekomst!

Onze pijlen richten

Met het lanceren van een geheel nieuwe webshop speciaal voor de retailmarkt springen wij in op de behoeftes van onze klant. Niet alleen maar inkopen op beurzen, maar het gehele jaar inkopen wanneer de klant dat wil!  Wij voorzien onze klanten niet alleen van mooie betaalbare designs collecties, maar zorgen ook voor de juiste content. Ieder seizoen maken we sfeerfoto’s in diverse woonstijlen, de klant kan deze downloaden van onze website en gebruiken voor social media of webshop.

Kinderziektes

Bij de geboorte van een nieuwe webshop (kan) je ook te maken met kinderziektes, ondanks dat we uitvoerig hebben getest is het natuurlijk mogelijk dat er links en rechts nog wel wat kleine hiaten zijn. De komende tijd staan wij daarom ook extra voor jullie klaar om te helpen!

Wij blijven ontwikkelen

Het lanceren van de nieuwe webshop betekend natuurlijk niet dat we nu “klaar” zijn. We blijven ontwikkelen, ontwerpen en nieuwe designs lanceren. Wij werken en bouwen verder aan onze droom, cause teamwork makes the dream work!

 

Liefs Esther