5 jaar ondernemen

door jul 21, 2021FBRK.0 Reacties

5 jaar ondernemen

Na 5 jaar ondernemen weet ik dat het heel belangrijk is om een fijn netwerk om je heen te hebben. Al moet ik er wel meteen bij vertellen dat ik absoluut niet het type ben van netwerkgroepjes en bijeenkomsten, ik vergeet standaard mijn visitekaartjes en ben op LinkedIn ook niet heel bedreven.  Ik voel me altijd zo vreselijk ongemakkelijk als ik een ruimte in moet stappen waar ik niemand ken, mezelf moet pitchen en vervolgens heel sociaal met iedereen een gesprekje moet aanknopen.

Workshops en beurzen

Nee, zet mij liever op de beursvloer neer, met lekker veel reuring in de tent en ik vertel honderduit over onze producten, hoe ze tot stand zijn gekomen, wie eraan gewerkt heeft en hoe we ons maatschappelijk inzetten. Ik krijg er een mega adrenaline shot van, de uren vliegen voorbij en aan het einde van een lange beursdag lekker op je hotelkamer neerploffen, roomservice bestellen, Netflix aan en de voetjes omhoog. Of, je neemt Mark mee en je beland tot diep in de nacht in het uitgaansleven van Amsterdam ?. Maarrr, de volgende dag stonden wel weer paraat, met blaren op de voeten van het dansen en een kleine kater. Ook al waren de laatste uurtjes best pittig, we stonden er!

Helaas hebben we al meer dan anderhalf jaar geen beurs meer gedraaid, en ook geen workshops meer gegeven. God, wat mis ik dit! Vooral de workshops, minstens drie avonden in de week de Fabryk vol met enthousiaste dames en soms een enkele heer. Ook personeelsverenigingen, bedrijven en overheden wisten ons te vinden en met elkaar hebben we fantastische avonden in elkaar gedraaid. Hoe fijn zou het zijn als we medio september weer van start kunnen gaan, wij zijn ondertussen wel gestart met de voorbereidingen voor het workshopseizoen, zodra het weer kan en mag staat wij te springen om weer los te gaan!

Samenwerkingen

Wat ik heel fijn vind is samenwerkingen zoeken met bedrijven om ons heen. Want je kunt in heel veel dingen goed zijn, maar niet overal de beste in zijn. Het is de kunst om het beste uit elkaar naar boven te halen en op die manier de verbinding te zoeken.  Dit doen we op verschillende fronten binnen ons bedrijf, we laten de “besten” uit hun vak workshops geven en zoeken samenwerkingen met stylistes, fotografen en designers.

Samenwerking met Nicolien

Zo werken we sinds kort ook samen met Nicolien Sijtsema, ze maakt prachtige, pure foto’s gericht op natuur en geboortefotografie. Wij maken vervolgens weer mooie producten van haar foto’s. Zo creëren we een win/win situatie, zij doet waar ze het beste in is, namelijk mooie foto’s maken en wij doen waar wij goed in zijn, mooie producten maken en verkopen. De beelden die ze maakt zijn zo puur en veelal gelukstreffers uit de natuur. De natuur is haar dagelijkse inspiratiebron, door haar eenvoud en haar pure ZIJN! Je treft Nicolien ‘s morgens vroeg, wanneer de natuur ontwaakt met haar camera op pad in diverse natuurgebieden.

We zijn dit jaar gestart met een collectie foto’s speciaal voor muurcirkels, het aankomende seizoen zien we nog veel meer van haar hand!